Ивайло Абаджимаринов стана Почетен гражданин на Сливен
Ивайло Абаджимаринов стана Почетен гражданин на Сливен / Община Сливен

Ивайло Абаджимаринов беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Сливен” на тържествено заседание на Общинския съвет по случай Димитровден, празника на града.

Кметът на Сливен Кольо Милев връчи почетен знак на града и грамота на Абаджимаринов за съществен принос в развитието на Община Сливен в духовната сфера.

С четири почетни знака - плакет на община Сливен за принос в развитието на общината бяха удостоени посмъртно общинските съветници Радостин Русев и Александър Кренчев, бившият общински съветник, заместник-председател и областен лидер на „Българската социалдемократическата партия” д-р Венелин Йорданов, както и Любен Козев във връзка с неговата осемдесетгодишнина и особените му заслуги за развитието на организирания футбол в град Сливен.

Заседанието на местния парламент се състоя в присъствието на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий,  народните представители Десислава Танева и Галя Захариева, кмета Кольо Милев, областния управител Корнелий Желязков, почетни граждани на Сливен, ръководството на общината, кметове и кметски наместници от общината, представители от побратимения град на Сливен Светлогорск, ръководители на политически партии и движения, регионални структури, неправителствени организации, медии и граждани.

Приветствени слова за празника произнесоха Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, кметът на общината Кольо Милев, областният управител Корнелий Желязков и народният представител Десислава Танева.