/ iStock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Сливен задържа за срок до 72 часа мъж с инициали Р.Р., обвинен за убийството на двама души, съобщиха от институцията.

Обвинението е за умишлено убийство на двама мъже на възраст 65 и 31 години. Убийствата са извършени, посредством множество изстрели, произведени с пистолет и ловна пушка и по начин и със средства, опасни за живота на мнозина.

Припомняме, че двама души загинаха, а други бяха ранени при масов бой в новозагорския квартал "Шести" в следобеда на 26 август. Боят е бил между две фамилии в квартала и благодарение на намесата на полицията е била избегната ескалацията на конфликта и по-сериозни последствия. Трима мъже бяха задържани, след като са се барикадирали в къща. Четирима души бяха приети в областната болница в Сливен, като двама от тях в по-тежко състояние и кръвозагуба. Жена на около 30 години загуби ръката си, която е била ампутирана. Сред пострадалите е и 16-годишно момче, ранено в бедрото.

Предстои Окръжна прокуратура-Сливен да внесе в съда искане за определяне мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.
БТА