Има интерес за изграждане на бензиностанции на АМТракия „ в района на община Тунджа
Има интерес за изграждане на бензиностанции на АМТракия „ в района на община Тунджа / Дарик Сливен, Архив

Има заявен инвеститороски интерес за изграждане на бензиностанции на магистрала "Тракия" в района на община Тунджа. Това съобщи за Дарик зам.кметът на общината Мариета Сивкова.

До момента подадените заявления в администрацията са пет. Пътни обекти, включващи бензиностанции, газстанции, ТИР паркинг, хотелска част и търговски обекти ще бъдат изградени в района на пътния възел между Ямбол и Сливен, в обхвата на ЛОТ 3  и на четири километра от село Дражево в участък от ЛОТ 4.

Две от бензиностанциите са с одобрени Подробни устройствени планове,  пътни връзки и парцеларни планове за електроснабдяване и ВиК. На пътните обекти, намиращи се на ЛОТ 3 са издадени всички необходими документи и няма проблем да проблем да започне строителството, уточни Сивкова.

„Магистрала „Тракия“ е много важна за община Тунджа, и  повече от 15 години общинска администрация активно съдейства на проектанти, строители, и Агенция „Пътна инфраструктура“ по подготовка на документите за одобряването на плановете за изграждане на пътни обекти“, коментира още зам.кметът.