Безопасна любов
Безопасна любов / Сливен
Учениците от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“  Сливен спечелиха голямата награда в междуучилищната надпревара „Безопасна любов”. Гимназията представи постановка, чийто сюжет постигна целта си да предизвика младежите да помислят за разумен и здравословен сексуален живот, което натежа и при избора на журито. Част от трупата влезе в залата на Военния клуб с мотор.

В Деня на влюбените – 14 февруари, ученици от 7 сливенски гимназии показаха на сцената своя прочит по темата по различен и атрактивен начин. „Предизвикателството беше голямо. Всички ученици бяха изключително добре подготвени.“, заявиха организаторите на проявата. Наградата, за екипа на Художествената гимназия, е двудневен тренинг в хотелски комплекс в село Ичера.

Техни подгласници в класирането са Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ и Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“. Изненадващо за публиката и участниците Община Сливен и Регионалното управление на образованието, връчиха специални награди. Милена Чолакова – директор на дирекция “Образование, култура и връзки с обществеността“ в Община Сливен връчи приза на езиковата гимназия, а Кристиана Станкова – старши експерт в Регионално управление на образованието в Сливен, отличи Художествената гимназия.

Доброволците Елена и Вики, които работят по проект „Връстници обучават връстници за сексуално предавани болести“, финансиран по Програма Еразъм+, посрещаха гостите с любовни послания с въпроса „Какво е любовта“.

Успоредно с това близо 30 души изследваха безплатно и анонимно своя HIV-статус в мобилната лаборатория на Кожно-венерическия диспансер пред залата. Всички резултати са отрицателни.