Авиобаза Безмер
Авиобаза Безмер / Втора механизирана бригада
Новата Учебна 2018-та Година в 42 механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион  в Ямбол беше тържествено открита. Командирът на 42-ри механизиран батальон – Ямбол подполковник Ивайло Иванов пожела на военнослужещите здраве, напредък, лично и професионално удовлетворение и изрази уверението си, че ще ги подкрепя в предстоящите динамичните дни на учебно-бойната дейност и ще насърчава стремежа им за развиване на професионални знания и умения.  

„През последните години, сигурността и отбраната на страната ни са във фокуса на обществото и нашата Родина разчита на всеки един от нас. Днес, с висок дух и по-силни от вчера сме пред предизвикателствата, но аз съм убеден, че заедно ще ги превърнем във възможности за нашите военни формирования и Втора механизирана бригада”, каза още в словото си подполковник Иванов.

Здраве и напредък на личния състав пожела и командирът на 20-ти самоходен артилерийски дивизион подполковник Георги Георгиев, който подчерта постигнатите резултати през изминалата година и благодари на всички за високия професионализъм и настойчивостта, които показват в ежедневната си работа.