Движението на Лечков, Йовчев и Григорова официално заяви участие в местните избори
Движението на Лечков, Йовчев и Григорова официално заяви участие в местните избори / Здравка Танева

Участие в местните избори - за кмет на община, кметове по селата и за общински съветници заявиха учредителите на Движение „Региони в развитие” Йордан Лечков, Васил Йовчев и Мария Григорова.

„Това е организация с нестопанска цел, в обществена полза и обединява лица, които са заинтересовани от развитието на града и региона” - каза Йовчев и поясни, че търсят привърженици, не постове и не искат да бъдат партийно обвързани. През последните години местната власт се явява като придатък на централната и именно децентрализацията е една от целите на основателите на новата структура, което ще стане чрез законодателни промени.

Именно това е една от дългосрочните цели на ДОР, за която ще се търси партньорство с държавата и с останалите региони, с цел засилване самостоятелността на местната политика и отделянето й от държавната. Сред най-близките цели е участие в предстоящите местни избори наесен.

Кандидат за кмет на движението ще бъде Йордан Лечков, а листата за общински съветници ще бъде с максималните 41 кандидати; ще бъдат номинирани кандидати и за кметове във всички населени места от общината, които по закон ще избират свой кмет.

На срещата с журналисти присъстваха още Георги Кирилов, Владимир Стоянов и Ибрям Алиев, член на формацията е и Радост Костова.