Две нови места за подаване на данъчни декларации в Сливенско, в Ямболско девет
Две нови места за подаване на данъчни декларации в Сливенско, в Ямболско девет / Dariknews.bg, Архив

Два нови пощенски пункта за приемане на данъчни декларации са открити в Сливен, съобщиха от Български пощи. С новите, пунктовете стават 42.  Пощенските станции са в кв. „Сините камъни“, бл 1 и кв. „Дебелата кория“.

В област Ямбол новите места са девет. Новите пощенски клонове са I, II, VI и VII, в селата Безмер, Бояджик, Ботево, Тенево и Зимница, съобщи за Дарик Карамфилка Станева от Български пощи. Услугата позволява на клиентите да подават директно своите годишни декларации  и накрая да получат входящ номер в регистъра на НАП. Цената е 1,20 лв.

Годишни данъчни декларации могат да се подават до съответната териториална дирекция на НАП и като препоръчана пратка с обратна разписка във всяка пощенска станция, където безплатно се получават и необходимите формуляри. Попълнената данъчна декларация се запечатва в плик и се предава на пощенското гише като „Препоръчана” (0,65 лв.). Може да бъде придружена с „Известие за доставяне” (обратна разписка – 0,55 лв.), което удостоверява получаването й в данъчните служби.

Към тези суми се прибавя и таксата за самата пратка, която зависи от теглото й (до 50 гр. – 0,65 лв., за 51-100 гр. – 0,70 лв., за 101-250 гр. – 0,85 лв.).

До 10 февруари 2014 г. физическите лица, които имат данък за довнасяне, могат да се възползват от пет процентната отстъпка, ако са подали декларацията си и са заплатили дължимата сума към бюджета в същия срок.