Дванадесетокласникът Николай Стоянов получи наградата на Ротари клуб Нова Загора
Дванадесетокласникът Николай Стоянов получи наградата на Ротари клуб Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

 

Дванадесетокласникът Николай Стоянов получи наградата на Ротари клуб Нова Загора. Името на тазгодишния отличен ученик беше обявено от президента на Ротари клуб Николай Халачев.

Халачев сподели, че тази година изборът им е бил особено труден, поради многобройните успехи на талантливите млади ученици в общината. Той изказа благодарност на учителите от СОУ „Христо Ботев”, чийто възпитаник е Николай Стоянов, за това че са успели да обучат този буден младеж и да го възпитат в добрите традиции на училището, съчетани с нов съвременен поглед и подход.

Стипендиантът на Ротари клуб Николай Стоянов благодари за признанието, като заяви, че това за него е най-голямата награда. Наградата бе върчена на приема на кмета Николай Грозев.

За пореден път гости от близо и далеч уважиха приема на кмета по случай празника на града – 14 октомври, Петковден. Сред официалните лица на приема бяха народните представители от групата на ПП ГЕРБ Мариана Николова, Десислава Танева и Диан Червенкондев, заместник областните управители на Област Сливен Пейчо Пейчев и Христо Карабекиров, административният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов и заместник-кметът на гр. Александруполис, Република Гърция Николаос Гоцис и председателят на Общинското радио Костандинос Дунакис.

Кметът Николай Грозев приветства своите гости с добре дошли и ги поздрави с празника на Нова Загора. В словото си, той акцентира, върху хубавите неща, които той и екипът му, с неуморния си труд, заедно с Общински съвет и бизнес успяха да направят за града и общината – подобряване на инфраструктурата, привличане на инвеститори, отваряне на нови работни места, изграждане на клубове за пенсионера, ремонт на читалища, детски градини и др.: „Празникът, освен повод за заслужена радост и веселие е и време на равносметка, за да погледнем назад в миналото, да оценим настоящето и да продължим да работим още по-упорито и всеотдайно в бъдеще за развитието и просперитета на града и общината, за да ги превърнем в привлекателно място за живеене, с развит бизнес, исторически забележителности, съвременни образователни и културни институти и предприемчив дух. Нека бъдем по-толерантни, сплотени и дейни, за да продължим всички тези хубави традиции с приемственост и динамизъм. Пожелавам здраве, щастие и благоденствие за жителите на община Нова Загора и нека Света Петка Българска ни закриля и напътства за добри дела”, каза още в словото си кметът Грозев.