Два пожара в апартаменти, един в хотел
Два пожара в апартаменти, един в хотел / DarikNews.bg

За два пожара, станали в частни апартаменти в Сливен и за един в хотелски комплекс в Ичера съобщават от полицията. Единият е станал на 9 юли, около 18 часа в ж.к. „Българка". Огънят унищожил бойлер и врата. Няма пострадали при произшествието. Съобщението за пожара е получено в 18.12 ч., ликвидиран е в 19 ч. Причината е умишлено запалване на дрехи и дюшек в банята на апартамента. По данни на съседи дъщерята на наемателката е с психични отклонения.

Вторият пожар е станал около 16,25 ч. в квартал „Сини камъни". Унищожено е домашно имущество. Собственичката на апартамента е получила обгазяване, откарана е в МБАЛ - Сливен за оказване на медицинска помощ. Няма опасност за живота й. Съобщението за пожара е получено в 16.29 ч. Причината е техническа неизправност в туристическа газова бутилка - най-вероятно износване на гумено уплътнение между газовата бутилка и газовата горелка.

На 10 юли около 21,30 ч. в хотелски комплекс в Ичера е възникнал пожар, , вследствие на който е унищожен аспиратор. Няма пострадали. Съобщението за пожара е получено в 21.37 ч. Причина - самозапалване на мазнини в аспиратора.