/ община Сливен
 Доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен участват в ежегодната Академия за доброволци, организирана от Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), съвместно с фондация „Ханс Зайдел”.

Тази година, академията e обвързана с Националната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация, реализирана съвместно с Посолство на Великобритания и Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”.

В академията ще вземат участие доброволци от Местните комисии в градовете Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив и Сливен, които все още не са преминали обучение, такива, които са вече обучени и самите те са провеждали обучения по метода „връстници обучават връстници”, както и деца от уязвими общности, които са участвали в проведените в рамките на кампанията фокус-групи.

Осем доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен, ученици от Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев”, Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков” и Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Кюри”, ще вземат участие в Академия за доброволци 2018 г.

Академията за доброволци предоставя възможност на младите хора, подпомагащи основно дейностите по превенция на Местните комисии, да придобият познания за доброволчеството, трафика на хора и различните му форми, като развият уменията си за работа в екип и обучение на връстници.

Тази година обучителите от Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве и Loveguide ще поставят акцент и върху интерактивните методи на обучение, създаването на информационни кампании и работата с медии. Целта е доброволците самостоятелно да разработят концепция за информационни материали и кампании, които впоследствие да бъдат използвани в дейностите по превенция на трафика на хора на национално и местно ниво.