Десислава Танева за новото Отделение по хемодиализа в сливенската болница
Десислава Танева за новото Отделение по хемодиализа в сливенската болница / Дарик Сливен, Архив

„Много се радвам, че за пациентите на Отделението по хемодиализа в сливенската болница вече има много по-добри условия”, пише на своята Фейсбук-страница народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева по повод откриването на новата сграда на отделението.

„Щастлива съм, че положените усилия през годините за осъществяването на идеята дадоха резултат и сега болните на хемодиализа ще се чувстват по-удобно, в условия, които заслужават. Изграждането на новото отделение е плод на усилията на много хора, най-вече на моите колеги от ГЕРБ д-р Стефан Константинов и Десислава Атанасова и аз им благодаря сърдечно, защото всичко, което направихме, е в името на пациентите. Знам къде се помещаваше отделението, колко мрачна и сива беше обстановката – напълно неподходяща за болните на хемодиализа ”, каза Десислава Танева.

Проектът за изграждането на нова сграда на отделението по хемодиализа беше изготвен от ръководството на болницата още през 2009 г. Народният представител Десислава

Танева се ангажира да постави въпроса пред Министерството на здравеопазването за задвижване на проекта, когато министър беше д-р Стефан Константинов. След многократни срещи на Десислава Танева с него, при посещението си в Сливен през февруари 2012 г., когато беше откриването на новопостроената сграда на фтизиатричния сектор в областната болница, той обяви, че ръководеното от него ведомство ще осигури необходимите средства за построяване на ново отделение по хемодиализа.

Поетият от него ангажимент изпълни по-късно министър Десислава Атанасова. Тя даде старт на дейностите по строителството на 5 октомври миналата година.