Делото за взривовете край Петолъчката ще продължи догодина
Делото за взривовете край Петолъчката ще продължи догодина / Impact Press Group, архив

Делото за взривовете край Петолъчката ще продължи през януари догодина. Това реши Ямболският районен съд. Делото се гледа по съкратената процедура, тъй като обвиняемите признаха фактите в обстоятелствената част на обвинителния акт и ще продължи на 13 януари съобщи окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев и добави, че делото продължава по всички  правила. Ще се изслушва техническата експертиза, като всички страни ще могат да задават въпроси, относно заключението на вещите лица, което ще допринесе за изясняване на обективната истина. Свидетелите са разпитани, остава само тази техническа експертиза. П

ри закрити врата се гледа делото защото има опасност от разгласяване на секретна информация, представляваща държавна тайна. Така всички показания и разпити, както на свидетелите, така и на обвиняемите, остават в съдебната зала, допълни окръжния прокурор Ханджиев.

Силна експлозия избухна около 14.40 часа на 5 юни 2012 г. в склад за обезвреждане на боеприпаси на фирма „Берета Трейдинг” край стралджанското село Лозенец. Взривовете продължиха с часове, което позволи на специализираната техника да навлезе в периметъра едва на следващия ден. Загинаха трима от работещите там, а 10 бяха ранени. Осколки от взривяващите се снаради достигнаха близките населени места - Лозенец, сливенското село Горно Александрово, Стралджа.