Делегация от община Тунджа е на посещение в Болград
Делегация от община Тунджа е на посещение в Болград / netinfo

Делегация от община „Тунджа", водена от кмета на общината Георги Георгиев е на работно посещение в Болградски район от 1 до 5 август. Визитата е по покана на  кмета на Болград Владимир Качанов.

Целта на посещението е подписването на документи за сътрудничество и договаряне на конкретни действия в посока на утвърждаване и задълбочаване на партньорството между Болградски район /Украйна/ и Община „Тунджа". Основните приоритети, заложени в документа са икономическо сътрудничество, сътрудничество в социалната и научно-техническата области, в здравеопазването, в областта на културата, туризма, спорта и младежката политика, в сферата на информационните технологии, иновационната и инвестиционната дейности и обмяна на опит в работата  по усъвършенстване на структурата и дейността на органите на местното самоуправление.  

В състава на делегацията са включени заместник-кметовете на община „Тунджа" Станчо Ставрев и Пенчо Пенев, директорът на Фолклорен ансамбъл „Тунджа" Петър Димитров, представители на Сдружението на директори на учебни заведения, Съвета на читалищата от общината, Общински младежки съвет „Тунджа" и общинската администрация.