/ Община Тунджа
Делегация от община „Тунджа”, водена от секретаря на общината Андон Кръстев беше на посещение в побратимения град Болград, Украйна. 24 август е ден в който жителите на Болград отбелязват независимостта на Украйна, а на 25 август празнуват създаването на Болград преди 197 години.

Почетна грамота за кмета на Община Тунджа Георги Георгиев

През двата дни програмата включваше разнообразни мероприятия и срещи. Жителите на града, представителите на градска управа и гостите положиха цветя на паметника на основателя на града Иван Никитич Инзов.

Болград
община Тунджа


Паметникът на българските опълченци е сред местата, за които жители с корени от България полагат много грижи и отдаването на почит към героите е тяхна неизменна кауза. Вълнуващи се оказаха срещите с представителите на села с корени от населени места на община „Тунджа“. Всеки от тях искаше да разкаже за срещите си с България и родния край на неговите деди.

Болград
община Тунджа


Делегация от Община Тунджа посети град Руза, Руска федерация

На проведената среща с кмета на Болград и неговия екип за пореден път се потвърди факта, че сътрудничеството между Община „Тунджа“ и град Болград е трайно, ползотворно и общополезно. И от двете страни бяха представени идеи за бъдещо участие в общи проекти в областта на туризма и културния обмен.