ул Раковски
ул Раковски / община Сливен
 Договорът за строително-монтажните работи за обект „Отваряне на улица „Г.С. Раковски“ - Сливен е вече подписан, съобщи кметът Стефан Радев. Изпълнението на един от важните проекти за града ще стартира в средата на месец февруари. Целта е да се осигури еднопосочно движение в двете направления чрез изграждането на втори „ръкав“ на улица „Г.С. Раковски“, което ще има положително въздействие по отношение проводимостта и безопасността на движението в района.  За изпълнението на проекта има проведени отчуждителни мероприятия.

 „След реализирането на проекта ще решим един дългогодишен проблем. От началото на мандата преодоляваме препятствията едно по едно и успешно вървим към набелязаните цели. В случая става въпрос за повишаване на безопасността на движението и облекчаване на трафика, което намалява предпоставките за пътнотранспортни произшествия“, каза Стефан Радев. 

  По негово настояване правителството отпусна средствата за „пробива“ на ул.„Г.С.Раковски“, заедно със сумата за кръстовището на пътен възел .„Розова градина“ и за инвестиции в населените места.

В края на 2017 година кабинетът гласува средства и за реконструкция на бул. „Хаджи Димитър“, за който след актуализация на инвестиционния проект ще се проведе процедура за избор на изпълнител съгласно разпоредбите на Закона за обществените поръчки.