Деца рисуваха за празника на Болярово
Деца рисуваха за празника на Болярово / Общински пресцентър Болярово

С конкурс за детска рисунка на тема „Болярово – минало и настояще” на 20 октомври бе поставено началото на мероприятията по повод празника на град Болярово – 26 октомври Димитровден.

Организатори на събитието бяха община Болярово и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни с председател заместник-кмета Нина Терзиева, съобщават от общинския пресцентър. В конкурса участваха 50 деца, ученици в СОУ "Д-р Петър Берон"- град Болярово. След приключването му, бяха излъчени победители и бе направена изложба с най-добрите рисунки. Тя бе експонирана в центъра на града, с което се дава възможност да бъде видяна от всички жители и гости на Болярово.

Грамотите и наградите (цветни моливи и скицници) на най-добрите художници бяха връчени от кмета на общината Христо Христов на новоизградената сцена в центъра на Болярово. Награди получиха Филипа Иванова Герджикова, Стоянка Русева Стоянова, Султанка Кирова Николова, Ива Йорданова Трифонова, Илия Славов Гръбов, Александра Асенова Ботева, Катя Иванова Гочева, Даниела Иванова Карабалиева, Гергана Диманова Михалева и Тазмин Джейн Трумън.