Дарение за неонатологичното отделение на сливенската болница
Дарение за неонатологичното отделение на сливенската болница / МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен

Фондация "Нашите недоносени деца" дари медицинска апаратура на неонатологичното отделение към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" – Сливен. Купената техника е в размер на 2900 лв. и включва четири електронни везни, един пациентен монитор за показване на жизнените показатели на бебето и един перфузор (инфузионна помпа). Средствата са събрани по време на две благотворителни инициативи през 2013 г.- проведения през ноември базар по повод Световния ден на недоносеността -17 ноември и Коледния базар "Подари мъничко вълшебство".

Надя Дренска от фондацията връчи дарението на изпълнителния директор на болницата д-р Васислав Петров. Присъстваха началникът на отделението д-р Комня Минчева, неонатологът д-р Таня Праматарова и старшата сестра Пенка Стоилова.

От името на болницата д-р Петров благодари на Надя Дренска за поредната дарителска кампания за недоносените деца и постоянството, с което фондацията помага на неонатологичните отделения в цялата страна. Дренска от своя страна отправи сърдечни благодарности към всички, които са се включили в благотворителните кампании и продължават да подкрепят инициативите. „Недоносените бебета не са просто по-малки пациенти - те имат нужда от висококачествени грижи и специална медицинска апаратура”, каза тя.