Даден е ход на делото за избор на кмет на с. Веселиново
Даден е ход на делото за избор на кмет на с. Веселиново / DarikNews.bg, архив

Ямболският административен съд даде днес ход на делото за избор на кмет на с. Веселиново, община „Тунджа". Решението на общинската избирателна комисия за избора бе оспорено и Административният съд в Ямбол го обяви за недействително.

При обжалването Върховният административен съд отмени решението на Административен съд - Ямбол и делото беше върнато за ново разглеждане от друг съдебен състав.

На балотажа за местните избори на 1 ноември м.г. в с. Веселиново спечели Татяна Стоева от коалиция "БСП-ЗС "Ал. Стамболийски" срещу кандидата на ГЕРБ Слав Славов. За Стоева бяха пуснати 286 бюлетини, а за опонента й - 284. Оспорен бе броят на действителните и недействителните бюлетини.

При извършената в съдебно заседание проверка относно действителността и недействителността на бюлетините, се установи несъответствие на броя им с отразеното в протокола на избирателната комисия - разликата бе в четири бюлетини.

На съдебното заседание днес бюлетините, според указанията на ВАС, бяха номерирани, а двете страни поддържаха своите аргументи, изложени при първото гледане на делото от Ямболския административен съд.

Съдът ще се произнесе по делото в 7-дневен срок.