Бившият шеф на полицията Христо Григоров е кандидат за кмет на Сливен
Бившият шеф на полицията Христо Григоров е кандидат за кмет на Сливен / Дарик Сливен, архив

ПП АБВ издигна за кандидат за кмет на Сливен на предстоящите местни избори през есента Христо Григоров, бившия директор на Областната дирекция на полицията. Христо Григоров е на 65 г., с висше юридическо образование "Право"; в момента е юристконсулт; генерал от резерва.

Пламен Леонов е кандидатът на АБВ за кмет на Нова Загора, съобщават от Алтернатива за българско възраждане. Той е на 49 години, с висше педагогическо образование, преподавател.

В Котел за кметското място е номиниран Стефан Джумалиев - на 61 години, висшист.

Бившият секретар на областна администрация и бивш секретар на община Ямбол Драгомир Димитров е кандидат на ПП АБВ за кмет на Ямбол. Той е на 45 г., с висше образование "Икономика, счетоводство и контрол",  бизнесмен. За кмет на община „Тунджа” Алтернатива за българско възраждане издига Здравко Златаров, на 47 години, с висше образование, в момента мениджър на компания за застраховане.

Националният съвет на АБВ одобри номинациите на 85-ма кандидати за кметове на общини в страната и 17 кандидати за кметове на райони в София. 80 от кандидатите за кметове на общини са номинации на Алтернатива за българско възраждане. 17 са  независими кандидати, подкрепени от партията. В  шест общини ще бъдат подкрепени коалиционни кандидати.