Библиотека ‘’Зора’’ се включва в Националната библиотечна седмица
Библиотека ‘’Зора’’ се включва в Националната библиотечна седмица / Дарик Сливен, архив

Дни на отворените врати организира библиотека „Зора” - Сливен в рамките на Националната библиотечна седмица.  На 11 май, денят на Светите братя Кирил и Методий, който е и професионален празник на библиотекаря, и по повод 160-годишнината от създаването на обществена библиотека в Сливен, библиотека „Зора” обявява дни на отворените врати. Всички посетили библиотеката /от 11-13 май/ ще могат да се запознаят с предлаганите услуги, както и да получат безплатни читателски карти, рекламни материали.

От 11 до 15 май библиотеката обявява дни без глоби за забавените от читателите книги. Също от 11 до 15 май ще има организирани за ученици екскурзии до библиотеката.

На 12 май ученици от СОУ „П. К. Яворов” ще проведат Час по литература в библиотека „Зора”. А на 13 май библиотека „Зора” е домакин на изнесено заседание на Постоянната комисия по култура, образование и вероизповедания към Общински съвет в Сливен, по време на което съветниците ще бъдат запознати с целите на Националната библиотечна седмица, с дейността и проблемите на библиотеката, ще бъде представен и проектът за дигитализация на редки и ценни издания.