Б. Раева: Общините да подготвят качествени проекти за усвояване на европарите
Б. Раева: Общините да подготвят качествени проекти за усвояване на европарите / netinfo

Общините да подготвят качествени проекти за усвояване на средствата от еврофондовете, каза днес в Сливен евродепутатът Биляна Раева. „Не трябва негативно да гледаме на спрените средства от Европейската комисия, а трябва усилията ни да бъдат насочени към изготвяне на проекти, които да бъдат успешно финансирани с европейски средства, защото е необходимо стратегически да погледнем как сме подготвени да работим с европейските пари.

Докладът на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ покрива състоянието на страната ни от началото на 2007 година до сега. „Всеки отчита, че България има напредък в последните два месеца и половина и управляващите се стараят да поправят, това, което е било като негатив. Коалицията се надява, че постиженията ще бъдат отразени в следващия доклад на Европейската комисия през февруари”, добави евродепутатът.

Целта на срещата бе граждани, бизнесмени, представители на неправителствени организации, както и служители на областните и общинските администрации да получават информация за начините за кандидатстване по проекти, финансирани от Европейския съюз, да се запознаят с дейността на Биляна Раева като член на Европейския парламент, както и да научат за работата на европейските институции и да се консултират по теми, свързани с Европейския съюз.