силна музика
силна музика / ОДМВР Сливен
Задържани са трима, иззети са две музикални уредби и са съставени 16 акта
През изминалата седмица служители на РУ-Сливен за посетили 45 сигнала за нарушаване на тишина, като  28 от тях са в квартал Надежда. Съставени са 8 акта и 12 предупредителни протокола. Задържани са трима за неизпълнение на полицейско разпореждане и е иззета  една музикална уредба.
13  са сигналите, посетени от служители на група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен в останалите жилищни райони  на  града. Съставени са 3 акта и 5 предупредителни протокола. Участък „Петолъчка” имат посетени 12 сигнала. Съставени са 4 акта и 9 протокола за предупреждение. Служители на участък „Запад” са посетили  два сигнала в село Селиминово и два в село Самуилово, където са съставени два акта и е иззета една музикална уредба.
 
От 9 до 15 октомври в РУ-Котел са посетени 11 сигнала и са съставени 5 акта. В РУ-Нова Загора  са посетени 2 сигнала за нарушаване на тишината.
 
РУ-Сливен контролира използването на пиротехническите изделия. Всички фирми и граждани, които използват пиротехнически изделия от категория 2 и 3, определени в ЗОБВВПИ, за тържества, уведомяват началника на РУ-Сливен, като се задължават да ги използват съгласно реда, определен в ЗОБВВПИ и НОбС. Препоръчителният час е до 22,30 часа.
 
Служителите на РУ-Сливен използват всички законови сили и средства, както и наличния ресурс, за да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на Наредба за обществения ред на територията на община Сливен.