65 търговски обекта са запечатали  данъчните
65 търговски обекта са запечатали данъчните / netinfo

Над 1340 проверки в складове на едро, търговски обекти, валутни бюра, обекти за хазартна дейност и търговия с цветни метали са извършили от началото на годината инспекторите от сектор „Оперативни проверки” към Националната агенция за приходите в Ямбол. Издадени са 263 наказателни постановления за общо 27 хиляди лева. Най-често при оперативните проверки в търговската мрежа и заведенията за хранене инспекторите са санкционирали търговци за неиздаване на касови бележки и неработещи или нерегистрирани фискални устройства.

От общо 184 съставени актове за установяване на административни нарушения , 166 са по Наредбата за касовите апарати. 65 пъти през годината е било разпоредено запечатване на търговски обекти за констатирани сериозни нарушения, при което собственици са платили санкции в размер на 14 600 лева. Контролна дейност се осъществява и като се наблюдават производствени и търговски обекти, което от началото на годината досега е направено от инспекторите 366 пъти.

15 са констатираните нарушения на осигурителното законодателство, най- често липса на вноски върху начислените заплати от работодателя , за което санкцията е 50 до 500 лв.