6-годишно момче почина след пожар
6-годишно момче почина след пожар / netinfo

Момче на 6 години е починало в Пловдивска болница вследствие на тежки изгаряния и обгазяване след пожар, което само е причинило, съобщиха от полицията в Сливен.

Детето често си играело с кибрит и запалило завивки и постелки у дома си на ул."Цар Освободител" в град Кермен. Пожарът е лумнал около 10.00 часа на 18 май и при него е пострадала 3 годишната сетричка на момчето, която също е получила обгазяване и е приета за лечение в сливенската болница без опасност за живота. „Надявам се момиченцето да се оправи, въпреки, че пораженията от обгазяването са сериозни за белия дроб. Детето е контактно", каза за Дарик д-р Люба Бъчварова, началник на детското отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински".

Децата са били сами в помещението откъдето е тръгнал огъня. През това време тяхната баба бавила бебе на годинка и половина на терасата. Жената видяла дима и се уплашила, извикала на помощ съсед, който разбил вратата и намерил момчето свито на леглото. Други пострадали няма. Образувано е досъдебно производство.

А медицинската експертиза и аутопсия ще доказват дали дали малкия причинител на пожара е имал тежко заболяване като епилепсия, каквито сведения има.