5 световни шампиони на турнира „Странджата в Ямбол
5 световни шампиони на турнира „Странджата в Ямбол / сн. sofiaphotoagency

При седмото си домакинство на международния боксов турнир „Странджата" Ямбол ще посрещне пет от 11 - те действащи световни шампиони, съобщиха от община Ямбол.

Близо 150 участници от 13 страни и представители на водещите сили в световния бокс - Куба, Русия, Казахстан, Франция и др. ще участват в турнира като генерална репетиция за европейското първенство.

България ще бъде представена от два състава, като освен националния тим, на ринга ще се качат и осем представители на местните клубове „БК „Диамполис", БК „Ямбол" и БК „Априлец" село Бояджик.

На „Странджата" ще присъства  легендата на световния аматьорски бокс Феликс Савон от Куба - носител на седем световни и три олимпийски титли. Поканен е и най-успелият треньор - кубинецът Алсидес Сагара.

Ямбол предлага най-добрите условия в страната за организиране на силно международно боксово състезание и може да получи домакинството и през следващата година, заяви председателят на Българската федерация по бокс Марин Димитров по време на визитата си в града. Очаква се официалното откриване на турнира да бъде на 17 февруари 2010 година и състезанието да продължи до 20 февруари.