15 секции за хора с увреждания в Сливенска област
15 секции за хора с увреждания в Сливенска област / DarikNews.bg, архив

15 специализирани секции за гласуване на инвалиди са обособени в област Сливен. Секциите, намиращи се на територията на община Сливен са във Второ, Трето, Седмо, Десето, Дванадесето, Единадесето, Осмо, Девето училище  и  една секция училището в село Крушаре. Училищата разполагат с рампи, които да позволят достъп на трудно подвижни хора до урните. От РИК – Сливен уточниха, че хората с увреждания сне са задължени да гласуват в някоя от тези секции, ако желаят могат да упражнят правото си на глас и в СИК по избирателен списък.

В град Нова Загора подходящи за гласуване за хора с двигателни и зрителни увреждания са секциите в СОУ „Иван Вазов“ и ПУ „ Т. Самодумов“.

Специализираните секции в Твърдица са 3-та и 11-та. Общината е осигурила транспорт и организация за гласуване в специализираните секции. Желаещите да получат повече информация могат да се обадят на тел. 42315 и 42311.

 

В община Котел секциите са 13 в СОУ „Г.С. Раковски“ и в село Градец в основното училище. Телефонът за подаване на заявки е 0453/420 40 и в община Котел в стая № 14.