/ МВР
Днес в страната се проведоха акции срещу купения вот в две области.  

Област Видин

Полицията е проверявала шофьорите на три временни контролно-пропускателни пункта в кв. „Нов път“. Паралелно са извършили проверки на частни адреси, обществени места, търговски обекти и заведения в квартала, инспектирани са пунктове за скрап, заложни къщи и офиси за бързи кредити във Видин.

В хода на операцията, с полицейска мярка за срок до 24 часа, полицаите задържаха криминално проявен видинчанин. В дома му в кв. „Нов път“, разследващите иззеха списъци с имена.

Уведомена е прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство. 

МВР

За други престъпления са задържани три лица от квартала. 

Област Силистра

Проверени са били заложни къщи, магазини, пунктове за продажба на дърва за огрев и други обекти, за които съществува риск от свързани с изборния процес нарушения.

На възлови места на територията на областта са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на лица и моторни превозни средства.

полиция акция
МВР

От началото на специализираната полицейска операция до 13:00 часа са проверени 255 моторни превозни средства и 330 лица, съставени са 10 акта и са наложени 55 глоби по фиш, Проверки са извършени в 20 обекта – магазини, заложни къщи, дружества за бързи кредити и др., които разполагат с ресурс за евентуално влияние върху вота на гражданите, съобщи началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Димо Василев.

Установени са петима извършители на престъпления, които са задържани за срок до 24 часа.

На територията на РУ-Силистра е задържан мъж, издирван с Европейска заповед за арест. Сред арестуваните е мъж, занимавал се с лихварска дейност, като в процес на проверка е евентуалната му съпричастност към престъпления, свързани с политическите права на гражданите.

В ОДМВР са извършени проверки по четири сигнала за нарушаване на изборното законодателство, материалите от които са докладвани в прокуратурата.

Образувани са три досъдебни производства, работата по които продължава.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня