Знаци с перлен кант поставят около кръстовище,взело две жертви за седмица
Знаци с перлен кант поставят около кръстовище,взело две жертви за седмица / Радка Минчева

Поставяне на пътни знаци с перлен кант за заостряне на вниманието на водачите е сред новите инициативи на "Пътна полиция"-Разград и Областно пътно управление за намаляване на тежките инциденти на кръстовището край село Трапище. Това съобщи шефът на "Пътна полиция" Добрин Добрев. Предвижда се още нарязване на асфалта преди кръстовището така, както е направено на подобен участък край град Бяла - допълни Добрев. И двете мерки ще се реализират преди да бъде решено дали ще се финансира изграждането на кръгово движение на мястото с висока концентрация на катастрофи. Стойността на проекта е 1 000 000 лв. и дори и веднага да бъдат отпуснати средствата изграждането може да започне най-рано през пролетта на 2010 г. - обясни Добрев.

През последните 3 години при катастрофи на мястото, където се пресичат шосетата Разград - Търговище и Попово - Лозница, са загинали трима души, ранените са 16. Двете най-тежки катастрофи станаха през последната седмица.

На хълма до кръстовището са поставени няколко паметни плочи на загинали и в предишни години, жителите на съседни села наричат мястото гробище.