Здравното министерство увеличи дела на собствеността си в МБАЛ-Шумен
Здравното министерство увеличи дела на собствеността си в МБАЛ-Шумен / netinfo

Здравното министерство увеличи дела на собствеността си в шуменската многопрофилна болница, съобщи за Дарик д-р Огнян Обретенов - представител в общото събрание на здравното заведение от страна на община Шумен. По време на провелото се днес събрание на акционерите е преразгледано дяловото участие в капитала на дружеството, с оглед на инвестираните от страна на министерството 350 000 лв., по този начин принципалът вече е собственик на 63,06% от акциите, поясни д-р Юлия Димитрова - директор на МБАЛ-Шумен.

Тези средства бяха отпуснати за ремонт на ОАРИЛ, АГ комплекса и гръдното отделение в болницата. Предстои до два месеца община Шумен също да инвестира 100 000 лв. за закупуване на нова апаратура за операционните зали и за нов апарат за измерване на костната плътност, след което дяловото участие в капитала ще бъде преразгледано отново.

По време на днешното събрание е направена и промяна в състава на борда на директорите на лечебното заведение. На мястото на д-р Виктор Минчев в борда влиза началникът на ОАРИЛ д-р Петко Загорчев. Бил е приет и отчетен доклад за дейността на шуменската болница през 2012г.