/ iStock/Getty Images
Във всички заведения за хранене и развлечения в Шуменско трябва да се въведе работно време до 22.00 часа, както и да се създаде такава организация на работа, която да не допуска струпване на хора извън местата за консумация.

71 нови случая на коронавирус в Шуменско, починаха мъж и жена

Решението е взето на неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб, във връзка с трайната тенденция за повишаване на заболеваемостта и увеличаването на случаите на COVID-19 в региона.

В заведенията трябва да се осигури и физическа дистанция от 1,5 м. между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси, като не се допускат повече от шест човека на една маса.

Нови 37 случая на коронавирус в Дома за възрастни в шуменското село Лозево

Решението е продиктувано и от факта, че в областна администрация се получават сигнали за опити да се заобиколи заповедта на министъра на здравеопазването и въведените ограничителни мерки за нощните заведения, като под различна форма в тях се организират събития.

Възложено е на директора на РЗИ да изготви съответната заповед за изпълнение на решенията, които ще са в сила от 00.00 часа на 2 ноември до същия час на 16 ноември.