Заради повреден стенд и много автомобили за регистрация пред КАТ-Шумен се образува опашка
Заради повреден стенд и много автомобили за регистрация пред КАТ-Шумен се образува опашка / netinfo
Заради повреден стенд и много автомобили за регистрация пред КАТ-Шумен се образува опашка
77298
Заради повреден стенд и много автомобили за регистрация пред КАТ-Шумен се образува опашка
  • Заради повреден стенд и много автомобили за регистрация пред КАТ-Шумен се образува опашка

Опашка от автомобили пред Сектор „Пътна полиция"-Шумен. От началото на работната седмица десетки шуменци, които искат да регистрират новозакупен от тях автомобил се редят на опашка пред КАТ. Не малко са случаите, в които регистрацията на една кола продължава по три или четири дни.

„Те не могат да смогнат просто, няма как да стане бързо с толкова много хора", коментираха хора от опашката. Не малко са обаче и тези, които в следствие на чакането вече са загубили търпение. „Трети ден чакам и не знам дали ще мина, мисля че това не е нормално, но има страшно много коли. Явно не съм избрал подходящия момент", коментира друг от чакащите.

Заради повреден стенд и много автомобили за регистрация пред КАТШумен се образува опашка
netinfo

Началникът на Сектор „Пътна полиция" към ОД на МВР-Шумен Цанко Цанков заяви, че причините за опашките са две - по традиция в началото на годината гражданите закупили нови автомобили са много, а другия проблем е от техническо естество и по-точно проблем със стенда в канала. От там автомобилите минават технически преглед, но стендът се е повредил и няма възможност да бъдат проверявани спирачните системи на колите. От полицията вече са предприели мерки за ремонт на съоръжението, но това ще отнеме време, тъй като е нужно оторизирана фирма да извърши дейностите.

Междувременно автомобилите, които трябва да минат първоначален технически преглед се препращат към лицензираните сервизи в Шумен, които имат право да извършат такава услуга.