/ Община Попово

Започна текущият ремонт на асфалтови настилки на територията на Община Попово и републиканската пътна мрежа в чертите на града, съобщиха от общинска администрация. 

Община Попово
Община Попово

Общата стойност за извършване на строително-монтажните работи (СМР) на обектите е в размер на 201 130 лв. с ДДС, като размерът на средствата за градските улици е 170 000 лв. с ДДС, а останалите 31 130 лв. с ДДС са за ремонт на републиканската пътна мрежа в границите на Попово. 

Над 200 000 лева за пролетни ремонти на улици в Попово

Според списъка - в Попово ще бъдат ремонтирани 31 отсечки, както и три участъка от републиканска пътна мрежа в границите на града. Продължават ремонтните дейности на уличната настилка и по още три улици в Попово, които стартираха през месец март.

Община Попово
Община Попово

Цялостен ремонт се извършва на ул. „Дряновска”, ул. „Братя Миладинови” и ул. „Петко Мартинов”,където се предвижда изграждане на подпорни стени, предпазни огради, подмяна на улични бордюри и асфалтиране, джобове за контейнери, повдигане на ревизионни шахти и улични отоци, нова пътна маркировка и озеленяване на прилежащото пространство.

С изкърпването на асфалтовите настилки ще се създадат условия за безопасно движение на автомобили и пешеходци, добро отводняване и пътна конструкция с необходимата носимоспособност и транспортно-експлоатационни качества, посочват още от Общината.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари