/ netinfo
Продължава текущият ремонт на уличната мрежа в Попово, съобщиха от общинската администрация. През месец март ще стартират строително-монтажните работи по реконструкцията на още три улици от пътната инфраструктура на града. 

Предлагат увеличение на кметските заплати

Текущ ремонт ще бъде извършен на уличната настилка на ул. „Дряновска”, като стойността на строително-монтажните работи е в размер на 843 176,99 лв. с ДДС. Предвижда се изграждане на подпорни стени, предпазни огради, подмяна на улични бордюри и асфалтиране, джобове за контейнери, повдигане на ревизионни шахти и улични отоци, нова пътна маркировка и озеленяване на прилежащото пространство.

166 431,28 лв. с ДДС е стойността на ремонтните дейности, които ще бъдат извършени по ул. „Братя Миладинови” в отсечката от бул. „Михаил Маджаров” до ул. „Христо Ботев”.

Текущ ремонт на улична настилка ще бъде извършен и по ул. „Петко Мартинов” в частта й от ул. „Дряновска” до ул. „Оборище” и ул. „Иван Вазов” и от ул. „Петко Мартинов” до бул. „България”.

За него ще са необходими средства в размер на 214 840,39 лв. По гореспоменатите улици ще се извърши подмяна на уличните бордюри и асфалтиране, повдигане на ревизионните шахти и уличните отоци, както и полагане на нова пътна маркировка. 

Община Попово
netinfo

Фирмата - изпълнител на дейностите по ремонта на трите улици, е „ПЪТИНЖЕНЕРИНГСТРОЙ - Т” ЕАД - Търговище, а срокът за изпълнение на дейностите по обектите е 90 календарни дни. 

От общината отбелязаха, че в края на миналата година стартираха строително-монтажните работи по ремонта и на други три улици от пътната инфраструктура в гр. Попово, които бяха преустановени поради настъпване на зимния сезон.

С настъпването на подходящи условия за работа текущият ремонт на уличната настилка по ул. „Генерал Баранов” от бул. „Михаил Маджаров” до ул. „Панайот Хитов” и ул. „Цанко Церковски” от ул. „Габровска” до бул. „Михаил Маджаров” и на част от ул. „Фотинова” в отсечката от ул. „Панайот Хитов” до „Тръбна мебел”, е възобновен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.