Видео Арт Фест
Видео Арт Фест / dariknews.bg
Започна четвъртото издание на Студентския Видео Арт Фестивал Шумен 2017. Той е организиран от катедра "Визуални изкуства, теория и методика" към Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.
 
По време на фестивала ще се проведе творческа работилница със студентите. Те ще получат възможност под менторско ръководство да създадат кратки филми. Продуктите им ще бъдат представени в последния ден на фестивала.

Видео Арт Фест
dariknews.bg


"Младите хора имат нужда от тази наша подкрепа, тъй като фестивалът е една платформа, която им дава една възможност да развият умения, които не са застъпени в учебния процес.
Затова искаме да им дадем тази възможност – и с работилниците, и с тези средства, те да придобият нови умения и да се развиват в бъдеще", каза проф. Валери Чакалов

Видео Арт Фест
dariknews.bg


Във Фестивала участие са заявили студенти и преподаватели както от България, така и от Румъния и Турция. Това дава възможност на младежите да съпоставят своите умения и идеи.

"Благодарение на такива събития, които помагат, а не само събират произведения на различни младежи, нивото им става все по-добро", заяви Валя Андонова, която е един от модераторите.

Видео Арт Фест
dariknews.bg


Участниците посочват, че е именно такива общи ателиета им помагат в творческото им развитие.

"Със сигурност може да се научи доста, защото споделяме опит, виждаме как вървят нещата на другите места. Друго е когато излезеш от рамките на университета и повече се учи от това, което се вижда", смята Иван Петков.

Видео Арт Фест
dariknews.bg

​​​​​​​
Фестивалът се организира с подкрепата на деканското ръководство на ПФ и ректорското ръководство на ШУ. Наградите за конкурсната част на фестивала са осигурени от меценати от Холандия и Швейцария.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.