Започва строежът на първите 10 къщи
Започва строежът на първите 10 къщи / dariknews.bg
Премиерът Бойко Борисов посети Хитрино за официалния старт на строежа на къщите, пострадали при влаковата авария, която стана в селото на 10 декември. Тогава загинаха 7 души, бяха разрушени 24 къщи, а на стотици сгради и инфраструктурата бяха нанесени поражения.

Прецизират обвиненията на машинистите на влака убиец от Хитрино

От днес започва работа по първите 10 къщи, които ще бъдат изградени на мястото на разрушените сгради.

Започва строежът на първите 10 къщи
dariknews.bg


"Неслучайно са тук и строителните компании и шефът на строителната камара, виждате след нас започва да се строи. Това са 10 къщи веднага, после още 14. Така че вече има фронт за работа и се надявам наесен като дойда вече да е друг обликът", заяви Борисов.

Трагедията в Хитрино през погледа на очевидците

Първата къща, която ще се издигне, е тази на Шенай Ахмедова. В трагичната утрин на 10 декември губи своя съпруг и малкия си син.

хитрино
dariknews.bg

"Ние добре си я бяхме направили, обаче така стана", казва Шенай. Тя разказва какво ще има в новия им дом – долу ще са всекидневна, спалня и баня. А на втория етаж – ще са други спални.

Започва строежът на първите 10 къщи
dariknews.bg


Очаква се строежът да приключи до декември, но Шенай ще минава да наглежда как върви градежът. Тя в момента е на квартира в Шумен. "Надяваме се да посрещнем Нова година в наша къща", казва Шенай. 

След комата: Да преживееш Хитрино (СНИМКИ/ВИДЕО)

След посещението в Хитрино Борисов провери и как върви строежът на новата спортна зала в Шумен. Там той обеща да намери средства и за довършване на новия старчески дом.

хитрино
dariknews.bg

"Нямам неизпълнено обещание. Убеден съм, че ще съберем около милиард и половина. Ще изцедим всичко, което има като сили на служби, приходни агенции и съм убеден, че събирайки тези пари, ще има и за старческия дом в Шумен", категоричен бе премиерът.

Проговори главният машинист на влака убиец от Хитрино (ВИДЕО)

Кметът на Шумен Любомир Христов покани Бойко Борисов да открие първото от 4-те предприятия, които се изграждат в Шумен. Очаква се лентата да бъде срязана през юни.