ДГС
ДГС / netinfo
12 дръвчета, дарени от ДГС – Шумен, засадиха днес в двора на СУ „Д-р Петър Берон“ учениците от село Хитрино. Идеята за това е на Организацията на евреите в България „Шалом“ и нейният координатор за Шумен Бета Хараланова.

Всеки клас засади по едно дръвче, за което ще се грижи до завършването си. Най-ентусиазирани бяха децата от трети клас, които са изчислили че точно след 8 години ще бъдат абитуриенти и ще се разделят със своето дръвче, но ще го поверят на учениците, които идват след тях.

ДГС
netinfo


През Седмицата на гората и служителите от ДЛС – Паламара организираха истински горски празник за всички малчугани от ДГ „Щастливо детство“. В началото децата разказаха пред горските какво не трябва да се прави в гората, за да остане тя винаги зелена и красива. По-късно възпитаниците на детското заведение поздравиха всички работещи в стопанството с пролетни песни и танци. Беше открита и изложба с детски рисунки, които по-късно малчуганите подариха на служителите на ловното стопанство.

В края на празника, в двора на градината, бяха засадени 15 дървета от вида туя. Проявите свързани със Седмицата на гората продължиха в района на вятърната мелница, която е символ на община Венец. Кметът на общината Нехрибан Ахмедова и нейният екип засадиха 10 дръвчета, като това са първите стъпки по облагородяването на района.  

ДГС
netinfo