/ netinfo
28 деца от Хитрино са на пролетен лагер в Смолян, съобщи Дарик Пловдив. Групата отива по покана на кмета на планинската община Николай Мелемов и ще бъде придружавана от трима ръководители и едно медицинско лице.

В края на миналата година градоначалникът отправи покана до кмета на Хитрино Нуридин Исмаил, дечица да гостуват през пролетната ваканция, като община Смолян поема всички разходи по пребиванието, нощувките, храната и развлеченията. „Надявам се, че ще приемете предложението ми, защото след този стрес и ужас, който са изживели и децата е добре да се възстановят и да сменят обстановката”, посочи Мелемов в поканата до своя колега.

Децата, които пристигат в Смолян са на възраст от 8 до 15 години и ще гостуват на Общината до 12 април. 

Община Смолян е подготвила богата и разнообразна програма за дечицата, които са изживели ужаса на трагедията през декември м.г. Те ще посетят Планетариума, РИМ „Стою Шишков”-Смолян и Плувния басейн. Организиран им е поход до Каньона на водопадите, посещение на пещерата „Ухловица”, крепостта Калето и Агушевия конак в Могилица. Малчуганите ще имат свободно време и за разходки в Смолян. На 11 април те ще се срещнат с кмета Мелемов в общината, а на 12 април си отпътуват за Хитрино.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.