Задържаха неправоспособен шофьор, опитал да подкупи полицаи с 20 лв.
Задържаха неправоспособен шофьор, опитал да подкупи полицаи с 20 лв. / netinfo

36-годишен мъж от Русе се опита да подкупи полицаи, за да не му съставят актове. Нарушителят шофирал лек автомобил „ВАЗ", в който пътувал и неговия брат. Колата  била спряна за проверка до комплекс „Пети километър", край Шумен  на пътя Русе -Варна. Полицаите установили, че шофьорът няма книжка, освен това не представил и полица за сключена застраховка "Гражданска отговорност".

След като катаджиите помолили нарушителят да вземе личната си карта и да отиде до полицейския автомобил, мъжът започнал да отправя молби да не му съставят актове. Обяснил на полицаите, че ще ги почерпи кафе. След това се оттеглил за момент, върнал се след няколко минути до служебния автомобил и поставил на таблото банкнота от 20 лева.

Полицаите задържали нарушителя, който е и криминално проявен, за 24 часа. За случая е уведомен разследващ полицай и банкнотата от 20 лева е иззета.

В първоначалните си обяснения той заявил, че брат му го помолил да управлява автомобила му до варненското село Слънчево, тъй като свидетелството му е отнето. Пред разследващите заявил, че банкнотата, която поставил на таблото е взел от брат си. По случая е образувано бързо производство.