МБАЛ-Шумен
МБАЛ-Шумен / Деян Герговски
Авансовите плащания за май ще бъдат забавени заради липса на договор със Здравната каса
"Лекарите и мед.сестри в МБАЛ-Шумен ще останат без заплати до края на месец май", съобщи д-р Десислава Найденова, председателя на Лекарския съюз в болницата.
 
Тъжно е медицинската професия да бъде принизявана до такова ниво.Непрекъснато се говори за корупция,некадърност и линчуване на лекари и твърде малко за безизходицата,в която е забоксувало българското здравеопазване днес, посочва в своето становище тя.
 
"Лекарите и сестрите в болницата,поемащи спешността и най-тежката патология,са с най-ниско заплащане,поради което са принудени да работят на по 2-3 места. Все по-големият стрес и ниското заплащане доведоха до критичен минимум на специалистите в държавните болници,от което страда пациентът," допълва д-р Найденова.

Според управителят на болницата д-р Атанас Атанасов, забавяне ще има в изплащането на аванса за месец май. Той ще бъде изплатен заедно със заплатата за април, но малко по-късно. 

Той посочи, че причината е липсата на сключен договор със Здравната каса. 

"Заплатите за март и авансът за април са изплатени на 15 този месец. На 30 април трябва да се преведе аванс за май, но той ще се забави заради липсата на договор", каза д-р Атанасов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.