Втори ден са затворени пътища Търговище-Попово и Търговище-Разград
Втори ден са затворени пътища Търговище-Попово и Търговище-Разград / Dariknews.bg, архив
Втори ден са затворени пътища Търговище-Попово и Търговище-Разград
92020
Втори ден са затворени пътища Търговище-Попово и Търговище-Разград
  • Втори ден са затворени пътища Търговище-Попово и Търговище-Разград

В Търговищка област обстановката остава усложнена. Втори ден остават затворени за движение главните пътища Търговище-Попово и Търговище-Разград
От Областното пътно управление информираха, че роторни снегорини са изпратени да се справят с навяванията до селата Бистра и Дралфа. За пътуващите в двете направления е осигурен обходен маршрут през селата Бряг и Съединение в посока Разград и през Бряг, Съединение и Голямо Соколово към Попово.
Ограничава се движението на всички МПС по третокласната пътна мрежа на област Търговище, информираха от Агенция пътна инфраструктура.
Първокласните пътища в Търговищка област са проходими при зимни условия. Заснежени са , обработват се и се опесъчават. Водачите трябва да се движат със скорост съобразени с тежките зимни условия и с оборудвани автомобили, съветват от Областното пътно управление. По републиканската пътна мрежа автомобилите с тегло над 3,5 тона задължително трябва да се движат с вериги.
Към 11 часа без електрозахранване са две от селата в община Търговище, а без вода са в 4 населени места.
Екип на Община Търговище събира информация от всички кметове за нужните количества хляб, които да бъдат доставени днес през деня. Ръководството на Общината се свърза и с двама местни производители, които веднага след отварянето на пътищата ще направят доставки. При затруднено движение ще се търси специализирана техника.