Внасят в съда обвинителните актове за източване на 903 000 лева
Внасят в съда обвинителните актове за източване на 903 000 лева / netinfo

До втората половина на месец юли ще бъдат внесени в съда обвинителните актове срещу четиримата, разследвани за източването на пари, които бяха отпуснати за преодоляване на щетите от наводненията в община Нови пазар, това съобщи за Дарик наблюдаващият делото прокурор Маргарита Георгиева. Тя уточни, че материалите по това разследване са събрани в 39 тома.

Един от основните обвиняеми за източването на 903 000 лева е 41-годишният Георги Митев, от с.Слънчево. Другите са бившият кмет на Нови пазар Румен Панайотов, бившият зам.-кмет Николай Николов, както и инженерът Станимир Станев. Георги Митев е посочвал фирмите, извършили ремонтите на 24 обекта в Новопазарско. Разследването показва, че средствата са били усвоени, но без да бъдат извършвани аварийно - възстановителни работи. Станимир Станев е проверявал как са извършени ремонтите и е давал експертно мнение.

До месец трябва да бъде внесено в съда и обвинението срещу бившият директор на „Топлофикация" - Шумен инж. Юлиян Тодоров, съобщи още Маргарита Георгиева. Той е разследван за безстопанственост заради продажбата на занижени цени на мазут от държавния резерв и замяната му с некачествено гориво, което е било смесено с вода.