Военно окръжие - Шумен
Военно окръжие - Шумен / Военно окръжие - Шумен
Военно окръжие - Шумен организира отпразнуването на 98-мия рожден ден на Никола Пенчев - ветеран от Втората световна война, от с. Златна нива (община Каспичан), което се проведе в Обединено училище „Свети Паисий Хилендарски” гр. Плиска. За да го поздравят и да засвидетелстват уважение към неговия принос в опазване на Отечеството, бяха дошли кметовете на: Община Каспичан, с. Златна нива, с. Върбяне, служители на Военно окръжие – Шумен, военнослужещи от в.ф.54060 – Шумен и представител на частна фирма.

Военно окръжие - Шумен
Военно окръжие - Шумен


Учениците на Обединено училище „Свети Паисий Хилендарски” гр. Плиска бяха подготвили програма с песни, танци и стихотворения. Те подариха на рожденика картичка, изработена и украсена от тях, специално за случая.

В знак на уважение към дългия и достоен живот на ветерана от Втората световна война, и по случай навършването на достолепните 98 години, Никола Пенчев получи финансова подкрепа от Община Каспичан за отопление през зимния сезон, поздравителни адреси и торта, осигурена от местна фирма.
Присъстващите на тържеството видяха униформа от Втората световна война, представена от к-н о.з. Йовчо Иванов от регионален клуб „Традиция” – Шумен, както и съвременната униформа на картечар, показана от ефр. Венцислав Денков от в.ф. 54060 – Шумен.

Военно окръжие - Шумен
Военно окръжие - Шумен


Р-к Никола Пенчев е участвал във Втората световна война, служил в 6-ти пехотен полк като картечар. Днес живее в с. Златна нива, в неговата достолепна старост той е подкрепян от неговата дъщеря, която е неотлъчно до него.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.