/ iStock
Полицаи установиха при проверки водач, шофирал с над три промила алкохол, както и мъж, управлявал тежкотоварен автомобил след употреба на алкохол и наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. 

Служители на сектор „Пътна полиция“ малко преди 7:00 часа на 8 септември спрели за проверка по пътя от село Мадара към шуменския квартал „Мътница“ водач на товарен автомобил с шуменска регистрация. Зад волана във видимо нетрезво състояние бил 27-годишен мъж от село Кюлевча. След тест с дрегер са отчетени 2,12 промила алкохол в издишания от водача въздух, а след като е изпробван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози – положителна на амфетамин проба. 

Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, предаде кореспондентът на БТА Станимир Савов.

Около 23:55 часа на 7 септември полицейски служители от Каолиново спрели за проверка в село Хърсово водач на лек автомобил с шуменска регистрация. Зад волана, във видимо нетрезво състояние, бил 55-годишен местен жител . След като е тестван с дрегер са отчетени 3,05 промила алкохол в издишания въздух. 

Мъжът е дал кръвна проба за анализ, след което е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в града. Автомобилът му е предаден доброволно

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Станимир Савов/БТА