Камионът първо се ударил в къщата
Камионът първо се ударил в къщата / dariknews.bg
Метри делели собственика на къщата от удара
Възрастното семейство Шефкъ и Фатма се надяват застрахователи да изплатят ремонта на дома им в каолиновското село Климент. Къщата пострада сериозно в събота, когато румънски тир се заби в нея, а след това помете и две коли на същата улица.

Инцидентът станал малко пред 15 часа. 72-годишната Фатма била на двора, но съпругът й си почивал в стая откъм улицата.

Румънски камион помете две коли в село Климент (СНИМКИ)

Шофьорът изгубил контрол
netinfo


Слушах радио и в този момент всичко се разтресе, разказва 75-годишният мъж. Помислих, че е земетресение, ама то така отведнъж не може да се случи. Повдигнах пердето и видях отвън камиона и разбрах, че се е блъснал, припомня си случката и добавя, че видял и насъбраните коли.

Той допуска, че инцидентът е станал заради висока скорост. Шофьорите, и двамата, бяха там - бяха паникьосани, казва Шефкъ.

Камионът първо се ударил в къщата
dariknews.bg


От удара е съборена стената на една от стаите на жилището, в другата, в която за щастие е бил мъжа, е съборена мазилката. Поражения има и по вратата на гаража в съседство. Собственикът на имота твърди, че дори основата е поддала.

Камионът първо се ударил в къщата
dariknews.bg


Не знам какво ще става сега. Чакаме застрахователите от Румъния да платят. Ще ходим в Шумен, ще търсим да видим в България с кого работят, казва той. Вече са минали огледи, но все още не е ясно колко ще струва ремонтът на семейната къща.
 

Камионът първо се ударил в къщата
dariknews.bg


Тя е построена през 1973 година, а наскоро е била ремонтирана и обзаведена. Двамата пенсионери се надяват по-бързо да успеят да възстановят дома си.

Камионът първо се ударил в къщата
dariknews.bg


На тоя завой кажи-речи всяка година нещо става, казва Шефкъ. Преди време друго превозно средство също се било блъснало в постройката, но в другата страна на къщата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.