В катастрофата край Търговище почина 43-годишен мъж от Шумен
В катастрофата край Търговище почина 43-годишен мъж от Шумен / Борислав Курдов

Катастрофа между камион „Ивеко" и автобус в прохода „Боаза" край Търговище отне човешки живот този следобед. Малко след 15 часа фирмен автобус, който превозвал работници от Търговище към села в община Омуртаг, докато се движи по завоите в прохода, се блъска челно в камион, който навлязъл в неговата лента за движение. „Видях камиона в последния момент. Излезе от завоя на две колела и се заби в рейса. До мен няколко човека изпищяха, чу се страхотен трясък и после... не знам. Пълна лудница настана", разказа пътник от автобуса.
Органите на реда реагират много бързо, на място идват и медицински екипи. Двамата шофьори се оказват затиснати под ламарините. Пожарникарите ги разрязват за да извадят мъжете. За съжаление, 43-годишния водач на камиона, родом от Шумен, е починал по-късно в болницата. Шофьорът на автобуса е с фрактури и на двата крака.
Според началника на сектор „Пътна полиция" в Търговище Теодор Тодоров, по всяка вероятност причина за инцидента е несъобразена скорост от страна на водача на товарния автомобил. Той уточни, че конкретните причини тепърва ще се разследват.
Все още не разполагаме с информация за пострадали пътници от автобуса.
Движението на превозни средства в този участък все още не е пуснато. Организиран е обходен маршрут през селата Презвитр Козма и Лиляк.