/ Пресцентър общинска администрация Търговище
Протокол за сътрудничество е подписала Община Търговище и китайският град Хъби. Това оповестиха на нарочна пресконференция кметът д-р Дарин Димитров и председателят на Общинския съвет в Търговище Хатидже Алиева, които се завърнаха от визита в азиатската страна.

Д-р Димитров представи протокола и обясни, че партийното ръководство и кметът на Хъби са били изключително впечатлени от броя и вида предприятия, които развиват дейност в Търговище. Проявен бил интерес и към минералната вода в Търговище. „Вярвам, че побратимяването ни с Хъби ще е една добра крачка в привличането на китайски инвестиции в Търговище“, каза д-р Димитров.

Председателят на Общинския съвет Хатидже Алиева обясни, че в Хъби има 3 промишлени зони. Градът е с население от 1,64 милиона души и се намира в северната част на провинция Хънан в Централен Китай.

По време на престоя си делегацията ни e посетила и Международния инвестиционен и търговски панаир в град Джънджоу и завода за производство и комплектуване на кабелни инсталации в град Хъби.

Очаква се делегация от Китай да пристигне в Търговище в началото на юни, за да бъде подписан и окончателният договор за сътрудничество.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари