Тунчер Кърджалиев: ДПС е първа политическа сила в Търговищка област
Тунчер Кърджалиев: ДПС е първа политическа сила в Търговищка област / netinfo

„Недопуснахме инвазията на ГЕРБ по отношение на общинските кметове. Доказахме, че Касим Дал не е фактор в регион Търговище или поне не е този за който се представя", каза на пресконференция депутатът и общински председател на партията д-р Тунчер Кърджалиев. На срещата с медиите присъстваха местното ръководство на партията, депутатът Ердоан Ахмедов и кметовете на Антоново, Опака и Омуртаг - Танер Али, Лютфи Реянов и Неждет Шабан.

„Движението за права и свободи е първа политическа сила в Търговищка област", така обобщи резултатите от местни избори 2011 д-р Кърджалиев. Според местните лидери, ДПС е постигнало поставените цели за местния и президентския вот.

В областта ДПС има спечелени три кметски в общините Омуртаг, Опака и Антоново. В Търговище кандидатът за кмет стигна до балотаж. Движението има кметове в 48 населени места на Търговищка област, като най-много те са в община Омуртаг - 23, в Търговищко - 17. Като успех от ДПС отчитат и спечелените общо 49 места за общински съветници в петте местни парламента в областта.

Д-р Кърджалиев подчерта, че е съществен приносът на Движението и във вота за президент, в който са подкрепили двойката Калфин-Данаилов.

Коментирайки балотажа в Търговище, Тунчер Кърджалиев заяви, че „това бе тест за ДПС, но и за обществото". Според ръководството на ДПС на този вот са били поставени маркерите, на които да се опрат за следващи избори.