Телефонни измамници отмъкнаха злато и пари от шуменка на 71 години
Телефонни измамници отмъкнаха злато и пари от шуменка на 71 години / cнимка: Дарик-архив

71-годишна шуменка е поредната жертва на телефонните измамници, съобщават от полицията. В следобедните часове вчера неизвестен мъж позвънил на домашния телефон на жената и се представил за лекар. Съобщил, че синът й е пострадал след токов удар и има нужда от лечение, за което са необходими средства.

Близо час жената била държана на телефона, докато не дошъл пред дома й "санитар" от болницата. На него предала 900 лева и около 15 грама златни накити. Малко по-късно станало ясно, че е измамена. Започнато е досъдебно производство.

Вчера съвет как да действат при подобна ситуация са потърсили двама души. И двамата са се обадили в дежурната част на полицейското управление в Шумен и са съобщили, че са получили обаждане от хора, представящи се за лекари, които им съобщили, че техни близки са пострадали при токов удар. Искали са различни суми уж за лечение.

Пари, след указания на дежурния полицай, не са предавани.

От ОД на МВР-Шумен информират, чепрез миналата година в Шуменско са регистрирани 52 телефонни измами, разкрити са 10. От началото на годината до момента телефонните измами, които са станали на територията на областта са 16.

"За пореден път призоваваме хората по никакъв начин да не предоставят пари на непознати, колкото и убедително да им изглежда това, за което им ги искат. При съмнение веднага да се свържат с близките си или на оперативните дежурни, които ще помогнат със съвет. Те отговарят на телефони 054 800- 588 и на 054 854- 281", казват още от полицията в Шумен.