За подвеждаща пътна маркировка сигнализират шофьори в Шумен. Тя е поставена на натоварено кръстовище близо до пожарната в града и пътя към Паметник Създателите на българската държава.

На места не е ясно накъде трябва да се продъжли движение, а на друго – маркировката вкарва шофьорите в насрещната лента.

Димитър Торчев обяснява, че когато

След оглед на място, стана ясно, че проблем има.
dariknews.bg

се спускаш от ул. Владайско въстание, маркировката която води за ляв завой, в един момент те кара да се движиш известно време в насрещното движение. 

За този проблем е категоричен и автомобилният инструктор Тодор Златанов.

Дори на курсистите си той казва да карат през маркировката.

След оглед на място, стана ясно, че проблем има.
dariknews.bg


Иначе – не става. Не може сега – докато спазваме праивлника да се блъскаме, щото да спазваме ленат задължително за ляво, казва инструкторът. 

Когато се качваш нагоре пък често се оказваш също в насрещната лента. 

Объркване се получава и при левия завой от Паметник Създатели на българската държава, тъй като от стопа се вижда допълнителна стрелка за завой на ляво.

След оглед на място, стана ясно, че проблем има.
dariknews.bg


От Паметника повечето хора завиват наляво и тука отното има проблем с маркировката. Защото за няколко секунди трябва да решиш в коя от трите ленти да избереш, за да завиеш наляво, посочва Димитър.  

Там са направени насочващи линии, но хората понеже не са свикнали, си ги правят както по-рано. Кой повече, кой по-малко и пак се оказват в чужди ленти, допълва инструкторът Тодор Златанов.

Схемата на маркировката, според община Шумен, отговаря на законовите изсиквания. Нейният модел е одобрен и от органите, отговарящи за пътната безопасност.

След оглед на място, стана ясно, че проблем има.
dariknews.bg


Спорната маркировка обаче накара представители от общината и полицията да провери изпълнението на място. Установиха, че конфликтна точка има и затова бе взето решение да се преразгледа схемата на маркировка и да се промени така, че да няма предпоставка за инциденти.