Събор в Садина с концерт и автокрос за бъгита
Събор в Садина с концерт и автокрос за бъгита / http://bg.wikipedia.org

Традиционният събор на с. Садина, Поповско ще се проведе в предстоящите почивни дни в края седмицата /25ти и 26ти август/. Празненствата ще започнат в събота от 18.00 часа на площада пред кметството, с детското  шоу „ Като звездите" и празничен концерт от 20.00 часа, в който участие ще вземат група „Епизод" и народните певици Даяна Гергинова и Галина Дурмушлийска.

В неделя от 9 часа ще бъде даден старт на Осмият кръг на Републикански шампионат по автокрос за бъгита. Състезанието се организира от Община Попово, Съюза на българските автомобилисти (СБА) в Попово и кметството на Садина, съгласно изискванията на Международния спортен кодекс на ФИА. То ще се проведе на специализирано лицензирано трасе с дължина 1000 метра.

Право на участие в автокрос "Садина - Попово`2012" имат всички лицензирани състезатели от Българската федерация по автомобилен спорт /БФАС/ за 2012 г. Те трябва да притежават свидетелство за правоуправление на МПС /най-малко категория В/, валидно в деня на старта.

До участие се допускат специални автомобили тип "Бъги" и туристически автомобили, уточниха организаторите. Всички участници задължително трябва да имат застраховка „Гражданска отговорност" за автомобилни състезания, както и необходимите периодични предсъстезателни медицински прегледи.

Индивидуалното класиране ще е на база постигнатите резултати, независимо от класа и се точкуват, съгласно Наредбата на БФАС за 2012 г.